Kronprinsparrets Prisuddeling 2017

 

Kronprinsparrets prisuddeling 2017 blev afholdt i Jysk Musikteater i Silkeborg den 25. november.

Der blev for alvor spillet op til royal fest i Silkeborg. Et væld af ildsjæle, lyd- og lysfolk samt artister var med til at forvandle musikteateret til en til en teknisk krævende og uforglemmelig fest. Nordic Rentals var selvfølgelig med til at stå for den optimale visuelle oplevelse.

Du har kun én chance

Hele showet blev transmitteret direkte fra DR1 og dette gav selvfølgelig nogle krav til det tekniske setup. Produktionens størrelse var omfattende og enorm, og det afspejles også i det hårde arbejde, der ligger bag. Ikke kun med personalet under selve showet, men også i forhold til logistik, forberedelse af udstyr og dertilhørende administration. 

 

Teknik der trodser landegrænser

For at kunne sikre det bedste resultat blev der bestilt særligt udstyr hjem. Dette gjaldt selvfølgelig også lys. Der blev under showet benyttet en VL550 lampe, som udelukkende blev bestilt hjem til dette formål. Produktionsteknikker Mathias Henriksen udtaler:

En VL550 som er rimelig gammel efterhånden. Men den er bare rimelig pæn at se på. Den er pæn for øjet.”

 

Ikke bare en lampe

Det er jo bare en lampe, kan man sige. Men på den anden side bidrager den til det samlede udtryk på scenen,” udtaler Mathias, han fortsætter: ”Hvilket giver et helhedsudtryk under hele showet. Forvandlingen ses tydeligt fra, at vi kommer ind og så går man altså bare i gang med at bygge. Når man starter fra bunden og til sidst ser slutproduktet så tænker man: Wow, det ligner slet ikke det vi startede med… Det er altid sjovt”, siger produktionsteknikeren.

live-optagelser-nordic

Der er nemlig ikke tale om blot en lampe. Kunsten ligger i detaljen, en detalje som understøtter den kvalitet der altid skal være lige i skabet. Specielt når man er kunde hos Nordic Rentals.

Der var høje krav til lys og hele den visuelle oplevelse. Der kyndigt blev leveret af Jonny Thingaard Lydiksen fra http://www.cmy.dk/. Hele produktionen blev overset af projektleder Jonas Vangsø Christensen fra Nordic Rentals.

 

En teknisk debut

Nordic Rentals fik også muligheden, for at være de første, til at teste fire sprit nye medieservere. Medieserverne ved navn Hippotizer, nærmere bestemt Karst+’s. Software bliver først udgivet i starten af næste år. Så der er simpelthen tale om en teknisk verdens debut.  

 Hippotizer-Karst

Det er jo altid sjovt at få nogle nye produkter. Og de her hypotiserer og media servere vi har fået. … Det er åbenbart første projekt i hele verden, der skal laves med lige præcis de her maskiner, ikke. Lige præcis med denne type, det er en helt ny maskine. Det er ligesom at afprøve en ny Iphone” udtaler Mathias Henriksen.

 

Et væld af store navne.

Udover de mange prisuddelinger der løb af stablen i løbet af aftenen. Skulle showet også huse nogle af de største musikalske navne, herunder: Simon Kvamm, Shaka Loveless, Den sorte skole og mange flere. 

store-navne 

Én af kræfterne bag successen

Midt under lydprøverne til det royale show, i en blanding af smuksang, trommeslag og højt humør fangede vi Mathias Henriksen, som også gerne vil fortælle sin historie.

Mathias Henriksen arbejder til dagligt hos Nordic Rentals. Han udtaler: ”Min jobbeskrivelse er egentlig produktionsteknikker. Det vil jo sige, at jeg er en del af forproduktionen, som det er tilfældet her. Tit og ofte får jeg en tegning i hånden og så får jeg at vide: ”Byg det her.”

 nordic-rentals-mathias

Du har kun en chance

Det er rigtig sjovt at lave noget, der er stort og anderledes. Lige præcis ved dette show, er det sjovt fordi, at der tale om live fjernsyn. Så er det jo altid nogle andre ting, der spiller ind.

Du har kun en chance. Så det skal være rigtigt første gang. 

Live optagelser er mere avanceret på nogle punkter, da der er så mange ting der skal spille og køre sammen. Man kan sige, vi laver jo også mange andre store shows, hvor der ikke nødvendigvis er kamera på. Men det hele skal jo stadig spille sammen og fungere sammen. Forskellen er her, at man producerer rigtig meget ud fra hvad der ser godt ud på linsen.”, udtaler Mathias Henriksen.

 

Der er så meget mere end det

Udover at lave shows som dette, bruger jeg også meget tid på at planlægge. Det kan være løsninger af problematikker, fra arbejdstider, udstyr og logistik.             

Mange gange er jeg selv med på produktionen og er ligesom projektleder. Som projektleder handler det om at uddelegere opgaver og være over situationen.

Derudover er det mig der har udtænkt, hvilken rækkefølge vi bygger produktionen i, altså hele lyssetuppet. Jeg har tegnet og planlagt, lavet pakkelisterne på alt, hvad der skal bruges samt hyret folk til at få det gjort. For derefter at sætte dem ind i, hvordan det skal gøres. De får nogle tegninger, og ud fra disse tegninger skulle de meget gerne kunne bygge det her set up.

Udover at planlægge, tegne og koordinere får jeg også muligheden for ’hands on’ arbejde. Det er meget rart at have udstyret i hånden en gang imellem men det er også rart at kunne sidde derhjemme på kontoret og nørde med det hele og sige ”nu tænker vi, at det skal gøres således”.

At arbejde hos Nordic Rentals
Det er en dejlig arbejdsplads, der er gode udfordringer og rigtig gode kollegaer. Hvis man vil udvikle sig, er jeg sikker på, at man har mulighed for dette. Det er udelukkende et spørgsmål om at søge udfordringerne.

Jeg var jo ikke der, hvor jeg er i dag, hvis jeg ikke var ved Nordic Rentals. De har været rigtig gode til, at give mig nogle udfordringer og presse mig videre. Til at jeg i dag kan sidde og tegne samt håndtere projekter. De er rigtig gode til at give den enkelte noget ansvar og sige ”Hey, her er det her og du spørger bare, hvis der er noget”. Jeg har også et rigtigt godt sikkerhedsnet i alle mine gode og dygtige kollegaer, der er gode til at springe til, hvis der er noget man ikke ved, eller er i tvivl om.

 

Tak til alle der har været med til at gøre kronprinseparrets prisuddeling til en uforglemmelig oplevelse: 

 

Niklas Kruse – Video & Hippo Ansvarlig

Thomas Rotten – Video System

Nicklas Jørgensen – Video Ass.

Lasse Storm – Lys System Ansvarlig

Mathias Henriksen  – Lys Ass & Følgespot

Mattis Köter – Lys Ass. & Følgespot

Martin Engel– Rigger

Lars Jacob Pedersen– Projekt Ass.

Jonas Vangsøe – Projektleder

Johnny Sørensen – LD & Programør

Rasmus Bremer – Hvid Lys

 

Vil du også have besøg af Mathias Henriksen og resten af Nordic Rentals til din næste live transmission? Eller blot høre mere om mulighederne for lys, lyd og sceneopsætning?

Nordic Rentals kan levere alt udstyr inden for den musikalske og grafiske verden, der sikrer dig den bedste scene, lys, lyd og AV oplevelse til dine events, konferencer og koncerter.

Kontakt os her eller på telefon 70 26 52 22 og hør mere.

 

Galleri

Nordic Sales

Audio - lighting & stage specialists - new and second hand

Nordic Rentals A/S er medlem af